U trenutku kada je Zoran Lazarević, osoba sa očitim narcisoidnim poremećajem upoznao bivšeg policajca Mladena Pejića koji je odslužio 6 godina u zatvoru zbog dilanja kokaina, tada je započela priča pod nazivom InFace Invest Group.

U trenutku kada je Zoran Lazarević, osoba sa očitim narcisoidnim poremećajem upoznao bivšeg policajca Mladena Pejića koji je odslužio 6 godina u zatvoru zbog dilanja kokaina, tada je započela priča pod nazivom InFace Invest Group.

Da se ne šalimo kada kažemo da Lazarević ima nekakvih psihičkih problema možete se i sami uvjeriti tako što ćete posjetiti službeni YouTube kanal kompanije i vidjeti da je sačinjen od videa u kojima proziva i vrijeđa bivše lidere/članove te svakoga za koga misli da je “izdajnik” i “neradnik”.

Izjave kako njega Bog ne smije pogledati u oči, Zuckerberg ga prati i konstantno kopira, BMW i Lamborghini neće postojati ako ne uđu u njegov nepostojeći web shop, iskorjenit će glad u Africi i sl. samo potvrđuju o kakvom psihološkom profilu ličnosti je riječ.

U svojim videima sam sebe je prozvao ZLO, pa i ne čudi što je predmet ismijavanja na YouTube kanalima:

Stvarano 20 godina – ili smišljano godinu dana?

Iako Lazarević voli naglašavati kako je stvarao InFace zadnjih 20 godina, realnost je nešto drugačija. Samo godinu dana prije pokretanja InFace-a aktivno je promovirao Onecoin prevaru. Naravno, u svom stilu sada će reći kako je on jedini upozoravao da je to prevara i kako su za cijeli fijasko krivi neki drugi. 

Samo godinu dana nakon Onecoin avanture zakupljuje domenu infaceinvestgroup i postavlja Pejića za suvlasnika. Teško je reći da li je Pejić znao u tom trenutku s kakvom osobom stupa u partnerski odnos, ali sve ukazuje na to da su istog kova. 

Prevareni investitori i pronevjeren kapital

Inface je reklamiran kao franšizno poslovanje gdje članovi grade poslovno-društvenu zajednicu kroz uplatu članarine, tj ulaznih paketa od 30$, 105$ i 1955$. Kasnije je Lazarević izmislio i “unlimited” pozicije, te “pozicije s radnim mjestima” za što je određen broj ljudi na ruke davao iznose između 10.000€ i 150.000€

No, to nije službeni start. Pravi početak je bio kada su Lazarević i Pejić sav potreban kapital za pokretanje priče prikupili od investitora. Ukupno je prikupljeno navodno preko MILIJUN eura. Većinu novca je na ruke uzeo upravo Pejić za što imamo i poruke koje to dokazuju u kojima moli investitore da ga ne tuže (one će biti predočene u istražnom postupku). Mnogi sada nakon 4 godine traže odgovore gdje je njihov novac uložen. 

U narednim objavama ćemo predočiti podignute sudske tužbe od strane investitora kako biste se uvjerili kakav način rada je osmislio upravo Lazarević, a uz pomoć Pejića proveo u djelo. 

Prodavane su “pozicije” u kompaniji koje, sada je jasno, nemaju nikakvu stvarnu vrijednost jer novac predviđen za realizaciju i dovršetak projekata (Web Shop, društvena mreža, Universitas, itd.) nije uložen u to, već u privatne svrhe. (spominje se opremanje stanova, novi BMW-ovi, luksuzni način života i novac skriven na stranim offshore računima).

Po objektivnim analizama IT stručnjaka binarna MLM matrica kupljena je najvjerojatnije isto kao i društvena mreža SFToYou od indijskih programera za jeftinu cijenu. 

Otkriveno je da je socijalna mreža koristi već postojeću (besplatnu) aplikaciju i da u nju nije uloženo više od 500$. 

Time padaju u vodu sve tvrdnje ove dvojice suvlasnika kako je u projekt uložen ogroman novac. 

Nakon što je skupina lidera u kompaniji počela postavljati neugodna pitanja, te su ubrzo nakon toga neki izbačeni, neki ucjenjeni da šute o saznanjima, cijela priča se počinje rasvjetljavati. 

Po riječima određenih investitora pokrenute su i međunarodne istrage za pronevjeru, te nam ostaje vidjeti kako će cijela priča završiti. 

Lazarević i Pejić i dalje grčevito brane ovu financijsku akrobaciju i piramidalnu shemu, pokušavaju sudskim prijetnjama i vrijeđanjem zastrašiti one koji se usude razotkrivati malverzacije, no teško da će u tome još dugo uspjevati. 

Već je i vrapcima na grani jasno da nakon 4 godine i dalje jedan jedini izvor prihoda u kompaniji je putem “članarine” članova, od čega se novac lančano raspodjeljuje (uglavnom na početne pozicije gdje se nalaze suvlasnici i njihovi članovi obitelji), i od naivnih investitora koji su na ruke davali veće iznose novca. 

A to je klasična definicija piramide i ponzi sheme.

Podijeli

1 thought on “Kako je osmišljena InFace Invest Prevara?

  1. Zasto zoki konacno ne tuzi
    Sva njegova vrijedjanja posledica su STRAHA od istraga koje ce ga odvesti iza resetaka

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *